Är det bekvämt att bo på vandrarhem i Stockholm?

Hör du till dem som tror att vandrarhem endast innebär våningssängar och gemensamma duschar? Så var det kanske en gång i tiden men inte längre. Visst finns det fortfarande vandrarhem i Stockholm som är så enkla, och därför passar ungdomar och backpackers bäst, men det finns också vandrarhem med mindre rum och bättre standard, mer liknande hotell men utan vanlig hotellservice som till exempel servering av mat. Oavsett om du vill ha lite mer privatliv eller om du kan tänka dig att dela rum med andra gäster så finns det många goda alternativ till att bo på dyra hotell. Stockholm är en underbar stad väl värd att besöka, och runt om i staden så finns det boendealternativ för alla smaker och plånböcker.

Boendestandard

Idag finns vandrarhem med varierande boendestandard. Är man ung och i farten så kanske det är roligt att bo på ett vandrarhem där man delar rum med andra backpackers och turister. På så sätt kan man hitta nya vänner och reskamrater som man sedan kan utforska Stockholm tillsammans med. När man är yngre så brukar man inte bry sig så mycket om standard utan är bekväm under spartanska förhållanden bara det är billigt och rent och fräscht. Ställer man lite högre krav på bekvämlighet så finns det ändå många bra vandrarhem i Stockholm. Man kan både bo i enkelrum och dubbelrum på somliga vandrarhem och även ha egen toalett och bad. Vill man inte bara äta ute på restaurang under ens vistelse i vår vackra huvudstad så finns det också möjligheter till självhushållning på många vandrarhem, antingen om man endast vill hålla sig med lite frukost eller om man vill laga riktiga måltider. Är man intresserad av det så bör man kolla med de olika ställena innan man bestämmer sig.

Priser

En av fördelarna med att bo på vandrarhem är så klart de lägre priserna och många gånger kan man bo billigt utan att behöva kompromissa med kvalitet och bekvämlighet. Bekvämlighet är också till allra högsta grad ett relativt begrepp där vi alla har olika måttstockar och referensramar. För vissa kanske bekvämlighet handlar om läge eller boendestandard, medan andra kanske värderar en billig kostnad högre. Vilken kategori du än tillskriver dig så finns det rätt vandrarhem för just dig och oavsett standard så ligger prisnivån nästan alltid lägre än hotell med liknande standard.

Läge

Oberoende av vad du ska göra i Stockholm under ditt besök så finns det så klart vandrarhem i närheten av ställena som du har tänkt dig att besöka. Har du mest tänkt dig att hålla dig i innerstan och shoppa, äta på restaurang eller njuta av det sjudande nattlivet så finns det många bra vandrarhem i Stockholm centrum. Är det periferin som lockar mer och du vill njuta av skärgården eller resten av den vackra naturen runt omkring Stockholm, så hittar du många bra boendealternativ på bekvämt avstånd från din alldeles egna kobbe med havsutsikt eller lummiga skogsglänta.

21 Nov 2013