Faktureringsprogram = tidsbesparing

Spara tidDet finns många fördelar med att använda ett faktureringsprogram. För att nämna några på rak arm – fakturorna blir mycket snyggare och proffsigare än om du använder t.ex. fakturamallar i Word eller Excel, ett faktureringsprogram gör att all information lagras på ett och samma ställe i överskådliga tabeller (glöm bort ”borttappade” fakturor som hamnat i fel mapp av misstag), faktureringsprogram har också databaser över dina kunder och artiklar, och sedan finns ofta en rad andra funktioner som är användbara – allt från påminnelser om förfallna fakturor till saker som återkommande fakturor och stöd för rot/rut-avdrag.

Men det enskilt viktigaste argumentet för företagare som funderar på faktureringsprogram är att det faktiskt sparar tid och pengar! Här följer ett enkelt räkneexempel:

Säg att du jobbar som frilansöversättare och skapar i snitt 15 fakturor per månad till i snitt 10 olika kunder. Det tar dig ca 15 minuter att skapa varje faktura manuellt, d.v.s. föra in alla uppgifter, se till att spara den i korrekt mapp, kontrollera alla uppgifter och så vidare. 15 gånger 15 är lika med 225, du spenderar alltså nästan fyra timmar per månad på att fakturera! Med ett faktureringsprogram tar det knappast mer än 2-3 minuter att skapa en faktura, men för enkelhetens skull kan vi räkna på 5 minuter per faktura. 15 gånger 5 = 75!

Det går alltså tre gånger fortare med ett faktureringsprogram. Tidsbesparingen blir 150 minuter, alltså två och en halv timme! Räkna nu på hur mycket pengar du tjänar på en timme – och då förstår du hur mycket du faktiskt sparar på att använda ett faktureringsprogram! Eller så kan du tänka som så – sparar du två och en halv timme per månad innebär det att du kan ta tre extra semesterdagar under året. Och som sagt, ofta tar det kanske bara 2-3 minuter att skapa en faktura i ett faktureringsprogram, då sparar du dubbelt så mycket tid – alltså har du plötsligt en hel semestervecka extra, bara för att du använder ett faktureringsprogram.

Så det finns egentligen inga skäl alls att inte använda sig av ett faktureringsprogram. Faktura24 (www.faktura24.se) är ett lättanvänt, smidigt och mycket bra alternativ för dig som är på jakt efter ett bra och billigt faktureringsprogram!

18 Aug 2012