Går det att hitta en ”billig” Volvo?

volvoEfter många om och men har jag ju äntligen bestämt mig för att köpa en ny bil. Tog en sväng i helgen till Volvo och Bmw för att få en lite bättre pris uppfattning. Det tog dock inte lång tid innan jag förstod att man ska undvika att köpa nytt. En ny Volvo V70 kostar ju över 300 000 kronor, vilket är alldeles för mycket för mig. Därför blir det väl att köpa en V70 som har några år på nacken, för över 200 000 kronor har jag inte tänkt lägga.

Men det är ju inte bara bilen som kostar pengar, utan det tillkommer ju en massa kostnader. Försäkringen är ju en del av dessa kostnader. Jag tycker att det bara blir dyrare och dyrare att att teckna bilförsäkring. Kollade runt en del på http://jamfor-bilforsakring.com/billig-bilforsakring/ och enligt den sidan så är Netviq billigast på marknaden. Jag tvekar dock lite, för jag har inte hört talas om dem tidigare.

Har även kikat lite på andra försäkringsbolag. Just nu har jag min bil försäkrad hos Gjensidige, men de är lite för dyra enligt min mening. Har gjort en del jämförelser på Insplanet och det finns betydligt billigare alternativ för min del. Andra kända försäkringsbolag är ju bland annat Folksam och Trygg Hansa. Den sistnämnda aktören erbjuder dock inte särskilt prisvärda bilförsäkringar enligt min mening.

Men, men...först och främst ska jag se till och hitta en bra bil innan jag tecknar försäkring. Klart är i alla fall att det kommer bli en begagnad bil. Känns som att Volvo har bäst andrahandsvärde, så därför lutar det åt just en V70. Men ingenting står hugget i sten. Har aldrig ägt en BMW, så varför inte testa på det. Ford tycker jag också levererar mycket fina bilar.

6 Sep 2012