Ge bort en massage

MassageHar du precis som jag svårt för att köpa presenter till folk? Brukar du få ångest av tanken på att mamma fyller 50 snart, på att din kusin gifter sig, på att brorsan strax fyller år igen? I sådant fall är ett presentkort för Massage Stockholm en ypperlig gåva (i alla fall om man bor i Stockholm, he he he).

Den som får presentkortet behöver bara ringa upp massören och boka tid, och du som ger presenten behöver bara bemöda dig om ett snyggt kuvert. Och det är i princip omöjligt att din present inte uppskattas, jag känner personligen ingen som inte tycker om en bra massage. Förutom avkopplingen, som är väldans viktig särskilt för stressade storstadsbor, får man en rad medicinska fördelar på köpet!

Visste du till exempel att regelbunden massage minskar risken för att drabbas av ångestrelaterade sjukdomar? Eller att massageterapi kan användas för att hjälpa vid lindriga depressioner? Ledvärk, ryggvärk, muskelvärk och annan typ av värk är också något som massage hjälper bota. Vid en massage påverkas också blodkärlen, blodtrycket minskar, blodet syresätts mer och det allmänna hälsotillståndet förbättras.

Därtill är massage också en present som är lagom dyr. En kortare halvkroppsmassage går under femhundringen, en fotmassage kan man få för ett par hundralappar. Om man önskar ge bort en helkroppsmassage hittar man dock knappast något under 500 och man bör snarare räkna med en tusenlapp, mer exotiska massagebehandlingar kan kosta ännu mer, men det är fortfarande inga totalt oöverkomliga belopp.

Så varför inte ge bort en massage nästa gång någon närstående fyller år eller någon annan större högtid? Det är en present som med all säkerhet kommer att uppskattas, och vem vet, några år senare kanske din vän eller släkting kommer tacka dig – för att det var just du som lät honom eller henne upptäcka massagens vackra, avkopplande och spirituella värld!

20 Aug 2013