Info om kontaktlinser

LinsEn stor del av befolkningen i Sverige ser dåligt. Vissa använder glasögon och vissa inget alls. Det finns ett annat alternativ för glasögon och det är kontaktlinser. Kontaktlinser används mer än glasögon nuförtiden då linser är mer diskreta. Dem finns i olika styrkor och färger. Det finns också något som kallas månadslinser och endagslinser, eller veckolinser, du bestämmer själv vad som passar dig. Kontaktlinser kan behöva en viss skötsel. För att få råd och tips så kan du besöka din loka optiker, han kan både tipsa dig och säga vad du ska ha för styrka på linserna genom en enkel undersökning.

Kontaktlinser har gjorts i olika brytningar så att ljuset kommer in på annorlunda sätt, det är för att få en klarare syn eller så korrigeras närsynhet eller översynhet. Det finns också kontaktlinser som kan förbättra ens färg brister så att färgblinda personer kan urskilja färger bättre. Detta funkar naturligtvist bra och mindre bra på vissa personer.

För att på bästa sätt att sätta in kontaktlins är att tvätta händerna så att dem är rena. Tvål med moisturizers eller potentiella allergener bör undvikas då det kan ge irritation i ögat. Innan du ska sätta in linser så ska du också kontrollera så att linsen inte är skadad på något vis.

20 Dec 2012