Kort om webbkataloger

Det finns en rad webbkataloger på nätet, och dessa fungerar ofta som ett utmärkt komplement till sökmotorerna. Skillnaden mellan en sökmotor och en webbkatalog är i princip att sökmotorn kastar ut en rad webbplatser som är relaterade till en viss sökning, ofta känns det som om sajterna kommer huller om buller, om du söker på hundar kommer du hitta sidor om allt från skötselråd till hundmat till kennelklubbar.

En webbkatalog är lite mer organiserad, då den består av olika kategorier och underkategorier. Du slipper alltså söka på hela internet – det är bara konkreta sidor som garanterat tillhör kategorin du letar efter som listas. Detta kan göra att du enklare hittar den information du önskar på en webbkatalog jämfört med en vanlig webbsökning.

Vissa webbkataloger är också upplagda i form av communities. Användare kan själva lägga till länkar i olika kategorier, och sedan kan alla rösta om vilka länkar som de finner bäst. På så sätt skapas en typ av topplistor, något som gör navigeringen oerhört enkel. Vill du hitta de bästa sajterna som handlar om hundar är det bara att välja kategori Husdjur, underkategori Hundar och sedan kolla topplistan – då ser du alla sajter som webbkatalogens användare röstat fram som användbara, något som kan komma till stor nytta för dig!

10 Apr 2012