Mät blodtryck och puls med Omron M6 Comfort

Det är ingen nyhet att man kan dra stor nytta av att mäta sitt eget blodtryck och sin puls hemifrån. Idag rekommenderar många inom sjukvården en privat blodtrycksmätare som är enkel att använda. I och med att efterfrågan på dessa apparater har ökat så har det även utvecklats fler modeller som är smidiga att använda på egen hand. Med blodtrycksmätare som Omron M6 Comfort så blir det lätt att ta reda på vilket blodtryck man har och även att bokföra detta. Det här är blodtrycksmätaren som många föredrar för att den ger så precisa resultat och för att den möjliggör viss analys och jämförelse över en längre tidsperiod.

Mäta blodtryck på egen hand

Det finns en viss fördel med att gå till sjuksyster för att få blodtrycket och pulsen undersökt. Man slipper ju själv trä på den där armbindeln och hålla ett öga på siffror och tal. Det här är dock inte den enda fördelen med mätningar i hemmet för att gå till Vårdcentralen enbart för att få fram dessa värden är verkligen slöseri med tid. Du behöver inte sitta i ett väntrum och bli duschad med andras virus och bakterier bara för att du måste hålla koll på dina värden. Med en egen blodtrycksmätare som Omron M6 Comfort så väljer du istället helt själv när du ska undersöka puls och blodtryck. Det här ger dig en frihet som är värd mycket mer än vad man kanske först tänker på. Det är ju inte alltid som man hinner med den där mätningen precis när man hade tänkt sig. Då man vet att mätningen kan avklaras då det passar bäst så slipper man stressa och ha dåligt samvete för att den inte blev av.

Spara dina värden

När du har startat blodtrycksmätaren så kommer armbindeln automatiskt att puffas upp och mätningen kan starta. Det här går snabbt och snart så ser du dina värden på skärmen. Det här är information som sparas automatiskt och därför så behöver du aldrig oroa dig för att den tappas bort om du inte hade penna och papper vid själva mätningen. Värdena sparas direkt i apparaten och dessutom så kan du få fram medelvärden för de allra senaste mätningarna. Det här är ett viktigt instrument för att få en samlad bild av hur din hälsa utvecklar sig. Om du har skaffat en egen blodtrycksmätare för att du behöver hålla koll på dina värden på grund av sjukdom så får du givetvis hjälp från sjukvården med analys och utvärdering av dina värden. Se till att du har det du behöver för att ge informationen till din sjuksköterska. Det är ganska troligt att du får ett schema att fylla i men ibland så kan det gå att använda sig av mätaren för att fiska fram de värden som finns i den då du är på plats för undersökning. Det här ska du rådfråga om så att du inte kommer till undersökning i onödan om din sjuksköterska inte vet hur din Omron mätare ska läsas av.

Inom idrotten så kan man också dra nytta av en Omron M6 Comfort och i och med att detta är en nätt apparat så kan man ta den med sig till träningspass. En erfaren tränare bör veta hur man använder en blodtrycksmätare och hur man läser av de resultat som man får. Det här kan vara ett mycket viktigt redskap då man arbetar med att höja prestationen för bättre resultat på träning och i tävling.

29 Jan 2013