Ställ krav på ditt webbhotell

webbhotellJag är en person som varit med på webben sedan tidigt 2000-tal. Internet har jag använt främst för att tjäna pengar genom att skapa olika hemsidor och lägga upp reklam på dessa sidorna. Och detta har automatiskt gjort att jag har hållit koll på webbhotell som finns. När jag började som webbutvecklare så fanns det omkring 8 olika webbhotell som var seriösa. Idag finns det cirka 30 seriösa webbhotell och mer än 100 som inte är det.

Jag har testat många olika tjänster för att hosta mina webbplatser. En del har varit riktigt bra, och dessa använder jag än idag, medan andra varit lite sämre. En sak som jag tycker alla ska göra innan de bestämmer sig för ett webbhotell är att jämföra dessa mot andra i branschen. Och som jag säger till alla mina bekanta, priset är inte allt. Det finns webbhotell som erbjuder bättre tjänster för 10 kronor är de som erbjuder för 100 kr. Det jag tycker man ska göra är att ställa krav, titta in i djupet vad som erbjuds på serven man hostar sin/sina webbplatser på. Vad drivs webbhotellet på (mjukvara/hårdvara) samt är det andra som rekommenderar detta? Ta en titt på WN.se i kategorin webbhotell, här brukas bra och dåliga saker tas upp om just webbhotell.

En varningsflagga som jag precis nu läste på WN var om webbhotellet Holmis.net som funnits sedan 2006. Detta webbhotellet har gått i konkurs eller sålts, vilket av det är oklart just nu. Men det som är dåligt är att kunder inte har blivit informerade om något av detta. Går man till företagets webbplats så ser man bara en text "This Account Has Been Suspended" vilket är en standard text för avstängda konton i cPanel. Så det är i princip  omöjligt att få tag i någon på Holmis-net just nu. Med detta vill jag säga att, om man letar efter ett webbhotell så ska man kolla upp så att andra rekommenderar detta innan man själv blir kund. Är supporten snabb och bra så är oftast webbhotellet bra. Men det skadar inte att kolla om de utvecklar sina webbhotells tjänster genom att uppgradera sin system till nyare. Då vet man att de lägger pengar på sin prestanda också!

16 Apr 2012