Tavlor – ej längre ett rikemannanöje

TavlaFörr i tiden var tavlor något som få hade råd med. I alla fall inte kvalitativa och snygga tavlor. Att anlita en konstnär som målade en vacker tavla har alltid kostat en hel del pengar, trots allt är måleri en väldigt arbetsintensiv syssla. Det är inte en slump att många av de tavlor som numera är världsberömda målades i kungliga hov eller beställdes av rika godsägare.

Nuförtiden har dock snygga tavlor blivit något som är tillgängligt för var och en. Teknologier för canvastryck gör nämligen att man kan trycka upp fotografier, reproduktioner av berömda verk och i princip allt som går att få in i en kvalitativ .jpeg på en snygg canvasduk. Effekten blir något utöver det vanliga.

Det är alltså inget måste att anlita en konstnär - det går att få upp en vacker tavla på väggen utan att bli ruinerad – och detta utan att lämna hemmet. Numera kan man faktiskt ladda upp bilden man vill göra till en tavla direkt på internet och sedan få tavlan hemskickad. Sedan är det bara att hänga upp den på väggen!

Visst, det är inte samma sak som att äga en äkta Rembrandt eller van Gogh, men är man inte mångmiljonär så är en tavla tryckt på canvas det bästa alternativet!

12 Oct 2013